Distans Kollega

Paperphyte har i vårt nätverk flera utvecklare och IT-resurser som tidigare bott i Sverige och skandinavien men som numera valt att bygga nya liv och befinner sig på olika platser i världen. De arbetar frilans och vi kan därmed koppla samman dem och er under konceptet "distans-kollega".

Det innebär att vi hjälper er att skapa högpresterande agila remote teams där medlemarna är utspridda och ser till att kulturen på ert företag tillåter det. Att ha kompetens på distans innebär inte samma sak som att kompetensen outsourced.

Vad är en distans kollega?

  • En kollega som inte är på arbetsplatsen, men som finns online under samma tid som resten av teamet jobbar.
  • Som har minst 5 års erfarenhet från IT-branschen och som trivs väldigt bra på jobbet.
  • Som har vänner och familj i skandinavien och förmodligen ser samma netflix serier som resten av arbetslaget.

I Sverige kommer det behövas 70 000 programmerare år 2022, enligt en prognos från branschorganisationen IT- och Telekomföretagen. Inom hela EU saknas det då även en miljon programmerare.

Vi tror på att skapa ytterligare en lösning genom att utöver locka ny arbetskraft till Sverige frigöra talangen som redan är i Sverige och låta de "bygga" nya arbetslag och teams på andra platser. De starkaste företagen brukar bli de som skapar team där medlemarna kommer från flera olika bakgrunder.

Speciellt viktigt är det även nu när kunderna är aktiva på en global marknad. Tänk på möjligheterna som uppstår vid samarbete när företaget får en aktiv ambassadör på co-workingspaces i andra länder.

Är du frilansare och vill jobba på distans?

Ta gärna kontakt med oss ifall du känner att detta verkar kul och ett nätverk du vill ingå i.

Distans Kollega

Paperphyte AB samarbetar med utvecklare och IT-resurser som tidigare bott i Sverige och skandinavien men som numera valt att skapa nya liv och befinner sig på olika platser i världen. De arbetar frilans och vi kan därmed erbjuda dessa under konceptet "remote kollega".


    Läs mera